Overblijven – Tussenschoolse opvang (TSO)

Het overblijven van 12.00 uur tot 13.00 uur bestaat uit lunchen, ontspannen en plezier maken. Het moet een prettige onderbreking zijn tussen de ochtend- en de middaglessen. Even geen school, lekker eten, gezelligheid, spelen met elkaar, maar ook de mogelijkheid om uit te rusten na een ochtend hard werken, zodat de kinderen uitgerust aan de middaglessen beginnen.

Wij zien overblijven als een gelegenheid om kinderen te stimuleren tot spel en sociaal gedrag. De opvang is dan ook aangepast aan leeftijdsniveau, interesse en behoefte.

Nadat de ochtendlessen zijn afgelopen komen de overblijfkrachten het klaslokaal in om het overblijven te begeleiden. De overblijfkrachten hebben een presentielijst bij zich waar alle kinderen op staan die overblijven. Nadat alle kinderen hun handen hebben gewassen zullen zij in hun eigen klaslokaal tot ongeveer 12.30 uur met elkaar kletsen, lachen en natuurlijk lunchen. De kinderen uit de bovenbouw lunchen tot ongeveer 12.20 uur.

Na de lunch gaan we met de kinderen naar buiten om te sporten en te spelen op het schoolplein, waar de overblijfkrachten zicht houden op de kinderen. In de winter mogen kinderen ervoor kiezen om in het BSO lokaal te lezen, te knutselen of een spelletje te spelen. Een aantal keer per jaar organiseren we leuke activiteiten waar alle kinderen aan kunnen deelnemen, en activiteiten per klas.

Tijdens het overblijven gebruiken we speelgoed en materialen van De Thuisclub. Er is knutselmateriaal, buitenspeelgoed en sport- en spelmateriaal. Ook kunnen de kinderen zich vermaken met de speeltoestellen op het schoolplein.

Om 12.45 uur gaan groep 1, 2 en 3 met hun overblijfkracht naar hun klaslokaal. De overblijfkracht blijft aanwezig tot de leerkracht er is. Om 12.55 uur gaan de groepen 4 tot en met 8 naar hun klaslokaal.

Tijdens het overblijven ligt de leiding en het toezicht bij de overblijfkrachten en pedagogisch medewerkers van De Thuisclub. De dagelijkse leiding is in handen van de TSO coördinator, die tevens aanspreekpunt is voor ouders. Alle medewerkers werken volgens het door ons opgestelde Overblijfplan. Wij streven ernaar om per overblijfkracht maximaal 15 kinderen op de groep te hebben.

De overblijfkrachten zijn meerderjarige personen die toezicht houden op de groepen en een stimulerende rol spelen bij het aanbieden van activiteiten. De TSO coördinator is in het bezit van een geldig BHV-diploma. Alle vaste overblijfkrachten hebben een Kinder EHBO diploma en een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

U kunt kiezen voor een TSO-opvangcontract of voor één van onze strippenkaarten.

Een TSO-opvangcontract

Een kind maakt 40 weken per schooljaar één of meerdere dagen gebruik van de TSO. Deze opvangovereenkomst is geldig tot en met de laatste dag van de zomervakantie van de basisschool, van het jaar dat het kind naar het middelbaar onderwijs gaat. Het is mogelijk om een TSO-opvangcontract te combineren met een strippenkaart.

Een Strippenkaart

We hebben drie verschillende strippenkaarten:

  • Een Strippenkaart voor 20 maal overblijven.
  • Een Strippenkaart voor 10 maal overblijven.
  • Een Strippenkaart voor 5 maal overblijven.

Voordat uw zoon of dochter voor het eerst naar de tussenschoolse opvang gaat, kunt u tijdens het overblijven een keer langskomen. U krijgt dan een goede indruk van het overblijven op de ESV. Hiervoor kunt u een afspraak maken met de TSO coördinator.

U kunt ons bereiken via 06 – 2480 67 49 of via

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons