‘Laat kinderen twee keer per dag een half uur bewegen’

De helft van de kinderen beweegt te weinig, concludeerde het CBS in juni 2018. Terwijl bewegen gezond is en cognitieve functies stimuleert. Daarom pleiten de Nederlandse Sportraad, de Onderwijsraad en de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving ervoor om kinderen minimaal twee keer per dag een half uur te laten bewegen. Gezamenlijk overhandigen zij dit advies aan minister-president Mark Rutte.

Graffiti workshop bij BSO De Thuisclub ESV

In maart & april krijgen de kinderen van BSO De Thuisclub ESV een te gekke graffiti workshop van de Straatkapers op de ESV! De kinderen en de graffiti specialisten gaan tijdens iedere workshop dag werken aan een gezamenlijk groot kunstwerk. Dit kunstwerk zal ongeveer 1.20m x 4.80m meten, oftewel 8 platen van 0.6m x 1.20m die tegen elkaar aan gezet worden. Op de foto het kunstwerk van de eerste workshop dag!

Word jij onze nieuwe sportieve collega? – Reeds ingevuld

Bij Sport BSO De Thuisclub Bennekom zijn wij op zoek naar een enthousiaste pedagogisch medewerker sport. Word jij onze nieuwe collega? Solliciteer dan op onze openstaande vacature! Meer informatie kan je vinden onder Vacatures .

Open Dagen bij BSO De Thuisclub

Ook in 2018 zal er op drie opvanglocaties van BSO De Thuisclub een Open Dag worden gehouden. Op BSO Calluna in Ede op donderdag 26 april, Op BSO De Thuisclub ESV in Ede op woensdag 6 juni en op BSO De Wingerd in Bennekom op dinsdag 12 juni.

Nieuw bij de Sport BSO; een elektrische bolderkar!

Vanaf deze week zal de Sport BSO de kinderen ook ophalen van school met een elektrische bolderkar genaamd Stint. De Stint is speciaal ontworpen om kinderen in de leeftijd tussen 4 en 12 jaar zo veilig mogelijk en kindvriendelijk te vervoeren. Het ontwerp bevat diverse aspecten die bijdragen aan de veiligheid. Het zitgedeelte vormt een gesloten geheel en bestaat uit afgeronde vormen. Ook is de zitting voorzien van heupgordeltjes. De Stint is uitgerust met een elektromotor met een maximum snelheid van 15 km per uur en biedt plaats aan 10 kinderen.

Uitmuntend inspectierapport BSO De Wingerd

Op 10 januari 2017 is de GGD bij BSO De Wingerd langsgekomen voor de jaarlijkse inspectie. Wij zijn zeer verheugd dat onze opvanglocatie ook dit jaar aan alle eisen van de GGD voldoet en er geen verbeteringen zijn aangestipt door de GGD! Het inspectierapport is te vinden op onze website onder Beleid – GGD Inspectierapporten.  

GGD inspectie op locatie Calluna

Op 7 november 2016 is de GGD bij BSO De Thuisclub, locatie Calluna langsgekomen voor een onderzoek naar registratie als BSO. Wij zijn zeer verheugd dat locatie Calluna aan alle eisen van de GGD voldoet en onze nieuwe locatie direct opgenomen wordt in het Landelijk register kinderopvang en peuterspeelzalen. Het registratienummer van BSO De Thuisclub, locatie Calluna is: 293655947

Nieuwe opvanglocatie in Ede

Vanaf maandag 24 oktober jl. is De Thuisclub gestart met het aanbieden van BSO op basisschool De Calluna in Ede. De Calluna is een prachtige school met een uitdagend en bosrijk schoolplein. Hierdoor is deze nieuwe locatie uitermate geschikt voor het activiteitenaanbod wat De Thuisclub wil bieden aan de kinderen. Meer informatie over de nieuwe locatie volgt nog dit jaar.

Uitmuntend inspectierapport BSO De Thuisclub ESV Ede

Op 1 september 2016 is de GGD bij BSO De Thuisclub ESV langsgekomen voor de jaarlijkse inspectie. Wij zijn zeer verheugd dat onze opvanglocatie ook dit jaar aan alle eisen van de GGD voldoet en er geen verbeteringen zijn aangestipt door de GGD! Het inspectierapport is te vinden op onze website onder Beleid - GGD Inspectierapporten.

Uitmuntend inspectierapport Sport BSO Bennekom

Op 18 augustus 2016 is de GGD bij de Sport BSO langsgekomen voor de jaarlijkse inspectie. Wij zijn zeer verheugd dat onze opvanglocatie ook dit jaar aan alle eisen van de GGD voldoet en er geen verbeteringen zijn aangestipt door de GGD! Het inspectierapport is te vinden op onze website onder Beleid - GGD Inspectierapporten.