BSO Calluna 4 tot 7 jaar

BSO Calluna is een opvanglocatie waar alle kinderen zich direct thuis voelen. De jongere kinderen op de BSO krijgen alle aandacht van de pedagogisch medewerkers die zij nodig hebben en worden op een gezellige en speelse wijze begeleid tijdens de verschillende activiteiten. Voorbeelden hiervan zijn samen knutselen, een spelletje spelen of tikkertje op het schoolplein met de andere kinderen. Na een lange dag op school hebben de jongste kinderen uiteraard ook de mogelijkheid om heerlijk te ontspannen in de binnenruimte op de knusse bank met een boekje.

De groep kinderen die op maandag, dinsdag en donderdag gebruik maakt van de opvang op BSO Calluna bestaat momenteel uit maximaal 15 kinderen. Hierdoor is er veel persoonlijke aandacht voor de kinderen en kan er specifiek ingespeeld worden op hun wensen en behoeften tijdens de opvang. De pedagogisch medewerkers verzinnen allemaal leuke sportieve en creatieve activiteiten voor alle leeftijden. Buiten de activiteiten hebben de kinderen voldoende momenten om lekker te ontspannen, spelletjes te spelen, te knutselen en vrij buiten te bewegen.

De buitenruimte van de BSO bestaat uit het riante schoolplein van basisschool Calluna, waar onder andere gebruik gemaakt kan worden van de verschillende speeltoestellen op het schoolplein, een tafeltennistafel en een voetbalveld. Door de grootte van het schoolplein bestaan er ontzettend veel mogelijkheden voor leuke, actieve en gevarieerde activiteiten.

Het team van pedagogisch medewerkers bestaat uit een goede mix van enthousiaste mensen. De pedagogisch medewerkers zorgen dat de kinderen zich op hun gemak voelen door middel van persoonlijke aandacht, een luisterend oor te bieden en de tijd te nemen om de kinderen te helpen en uit te leggen wat de regeltjes in de groep zijn. De pedagogisch medewerkers creëren een rustige, veilige en gevarieerde speelplek waar de kinderen zich thuis voelen.

Per opvang dag wordt er een creatieve en een sportieve activiteit aangeboden aan de kinderen. Het is niet verplicht om aan de activiteit mee te doen. Als blijkt dat de kinderen voor een bepaalde activiteit veel belangstelling hebben, zal deze activiteit vaker terug komen tijdens de opvang. Zijn er activiteiten waar de kinderen minder belangstelling voor hebben dan komen deze activiteiten minder vaak terug tijdens de opvang. Het belangrijkste is dat de kinderen een leuke tijd hebben tijdens de opvang.

Na een drukke dag op school is het belangrijk dat het kind op de BSO in een huiselijke en ontspannen sfeer terecht komt. De BSO binnenruimte is in 2016 opgeknapt en in een nieuw jasje gestoken. De groene en witte tinten in de ruimte in combinatie met de verschillende hoekjes die gecreëerd zijn, geeft een gezellige sfeer waar kinderen graag na schooltijd verblijven. In de wintermaanden en bij slecht weer kunnen de kinderen zich uitleven in de speelzaal direct naast het BSO lokaal.

Wij streven in onze opvang naar kwaliteit en maatwerk. Doordat wij verschillende opvangpakketten en scherpe tarieven hanteren kunnen de ouders de keuze maken welk opvangpakket goed aansluit op hun wensen. Kwalitatief hoogstaande opvang aanbieden voor marktconforme prijzen; dat is waar wij voor staan!

Ouders worden op verschillende manieren betrokken bij onze opvang, zodat zij weten wat er speelt en er een “wij” gevoel gecreëerd wordt tussen de kinderen, de opvang en de ouders. Dit proberen wij op de volgende manieren te bewerkstelligen:

  • Een kennismakingsgesprek voorafgaand aan de plaatsing.
  • Korte overdracht gesprekjes tussen de ouder en de pedagogisch medewerker als de kinderen opgehaald worden van de opvang.
  • Tweemaal per jaar 10-minutengesprekken met de ouders.
  • Luisteren naar de wensen en behoeften van ouders en kinderen.
  • Iedere maand een nieuwsbrief via een e-mailbericht aan de ouders.
  • Een oudercommissie die alle ouders van de opvang vertegenwoordigt.

We hebben nog enkele plekken beschikbaar!

Rondleiding aanvragen
Direct inschrijven

Vacature Pedagogisch medewerker bij de Sport BSO

Door de uitbreiding bij de Sport BSO zijn wij op zoek naar enthousiaste pedagogisch medewerkers [...]

Uitbreiding Sport BSO Bennekom

Door de grote belangstelling voor onze sportieve BSO gaan wij uitbreiden! Vanaf 1 februari 2019 [...]

Gezonder voedingsbeleid De Thuisclub

De afgelopen tijd zijn wij op al onze opvanglocaties geleidelijk gestart met een gezonder voedingsbeleid. [...]

[dc_social_wall id=”7926″]

.