Sport BSO Bennekom 7 tot 12 jaar

Bereken uw netto bijdrage

Bij Sport BSO De Thuisclub staat het kind centraal. Wij willen kinderen de kans bieden om hun talent te ontwikkelen door ze kennis te laten maken met verschillende sporten. De kinderen kunnen hun energie kwijt na een (lange) dag in de schoolbanken te hebben gezeten. Onze visie is dat kinderen zich met plezier op motorisch, fysiek en sociaal vlak kunnen ontwikkelen met sport- en spelactiviteiten. Daarnaast leren kinderen tijdens sport en spel om te gaan met winst en verlies, wat de sociale en emotionele ontwikkeling bevordert.

Sporten in combinatie met gezond eten en drinken draagt bij aan een gezonde levensstijl en voorkomt overgewicht bij kinderen. Sporten en gezonde voeding zijn dan ook belangrijk speerpunten in onze opvang, daarom hanteren wij tijdens de opvang dat kinderen minimaal 2 stuks fruit per dag eten voordat ze een koekje mogen en worden frisdranken vervangen door limonade of water.

Sport BSO Bennekom is gevestigd op Sportpark De Eikelhof, op het terrein van Voetbalvereniging Bennekom. De Sport BSO is er voor alle basisschoolkinderen in Bennekom en omgeving. Wij halen de kinderen van verschillende basisscholen op met een Stint (elektrische bolderkar voor 10 kinderen), een 9-persoonsbus met kinderzitjes en een 7-persoonsauto met kinderzitjes. Elke schooldag en in de schoolvakanties kunnen er 50 kinderen gebruik maken van onze opvang.

Sport BSO De Thuisclub geeft kinderen de kans om hun talent te ontwikkelen, op een gezonde en leuke manier!

De Sport BSO is gericht op sport in voornamelijk de buitenlucht. Meer bewegen is één van de pijlers in het beleid om gezonder te gaan leven en overgewicht tegen te gaan. Bij de Sport BSO bewegen de kinderen iedere dag! Sport- en spelactiviteiten als onderdeel van kinderopvang maakt de opvang voor de kinderen leuker en het is goed voor de gezondheid. Door een grote variatie aan zowel individuele- als teamsporten, ontwikkelen de kinderen veel verschillende vaardigheden en gebruiken zij de verschillende spiergroepen van hun lichaam. Daarnaast zal het sporten het lichaam (wat kan ik allemaal met mijn lichaam) en de geest (hoe moet je omgaan met winnen en verliezen) van een kind ontwikkelen.

Tijdens de opvang wordt er voor gezorgd dat de kinderen gezond te eten krijgen. Op deze manier draagt de Sport BSO bij aan een gezondere manier van leven voor kinderen. De Sport BSO is hierdoor niet alleen de leukste opvang voor de kinderen, maar ook de sportiefste en gezondste!

De buitenruimte van de Sport BSO bestaat uit een groot kunstgrasveld en een grote speeltuin met onder andere een glijbaan en schommels. Door de zandondergrond is de speeltuin zeer kindvriendelijk. Het vrij buiten spelen is heel waardevol in de buitenschoolse opvang, maar onze locatie maakt het mogelijk een stap verder te gaan en de buitenschoolse opvang te verrijken met een sport- en spelprogramma. Door de grootte van de buitenruimte bestaan er ontzettend veel mogelijkheden voor leuke, actieve en gevarieerde sport- en spelactiviteiten. Bij slecht weer vindt het sport- en spelprogramma plaats in de DVO hal, welke direct naast de opvanglocatie gelegen is.

Het team van pedagogisch medewerkers bestaat uit een goede mix van enthousiaste en sportieve mensen. De pedagogisch medewerkers zorgen dat de kinderen zich op hun gemak voelen door middel van persoonlijke aandacht, een luisterend oor en de tijd te nemen om de kinderen te helpen en uit te leggen hoe de regeltjes in de groep zijn. De pedagogisch medewerkers creëren een rustige, veilige en gevarieerde speelplek waar de kinderen zich thuis voelen. Na afloop van de opvang vindt er altijd een goede overdracht plaats aan de ouders.

Alle pedagogisch medewerkers hebben affiniteit met sport en ervaring in het geven van sportles, waardoor zij de kinderen goed kunnen begeleiden en coachen.

Kinderen kunnen kosteloos van onze ophaalservice met de Stint (elektrische bolderkar voor 10 kinderen), een 9-persoonsbus met kinderzitjes en een 7-persoonsauto met kinderzitjes gebruik maken! De kinderen worden door een groepsleider van de Sport BSO bij hun basisschool opgehaald.

Al deze vervoersmiddelen staan volledig ter beschikking van de opvang bij de Sport BSO, waardoor ook de mogelijkheid bestaat om kinderen tijdens de opvang kosteloos naar bijvoorbeeld hun sportclub of muziekles te brengen. Ook voor activiteiten die buiten de opvanglocatie plaatsvinden en voor de uitjes tijdens de vakantie-opvang, kan er gebruik gemaakt worden van deze vervoersmiddelen.

Momenteel halen wij kinderen op die in Bennekom, Wageningen en Ede op de basisschool zitten.

Wij streven in onze opvang naar kwaliteit en maatwerk. Doordat wij verschillende opvangpakketten en scherpe tarieven hanteren kunnen de ouders de keuze maken welk opvangpakket goed aansluit op hun wensen. Kwalitatief hoogstaande opvang aanbieden met daarbij marktconforme prijzen; dat is waar wij voor staan!

Tijdens de opvang wordt een uitdagend en afwisselend sportief programma aangeboden voor alle leeftijdsgroepen en voor zowel jongens als meisjes. Er wordt een brede keuze uit verschillende sporten aangeboden door de pedagogisch medewerkers, waarbij voetbal, tennis, hockey en korfbal de hoofdsporten zijn. Dansen, atletiek, basketbal en turnen komen ook regelmatig aan bod tijdens de opvang. Doordat de kinderen tijdens het sporten worden ingedeeld in twee leeftijdsgroepen (7- groep en 7+ groep) kan de moeilijkheidsgraad van de sport- en spelactiviteiten specifiek wordt afgestemd op de leeftijdsgroep. Kinderen in de leeftijd van 8 tot 12 jaar hebben minder sturing nodig dan de jongere kinderen, waardoor er ook een vrijere invulling voor deze groep ontstaat tijdens de activiteiten.

Ouders worden op verschillende manieren betrokken bij onze opvang, zodat zij weten wat er speelt en er een “wij” gevoel gecreëerd wordt tussen de kinderen, de opvang en de ouders. Dit proberen wij op de volgende manieren te bewerkstelligen:

  • Een kennismakingsgesprek voorafgaand aan de plaatsing.
  • Korte overdracht gesprekjes tussen de ouder en de pedagogisch medewerker als de kinderen opgehaald worden van de opvang.
  • Tweemaal per jaar 10-minutengesprekken met de ouders.
  • Luisteren naar de wensen en behoeften van ouders en kinderen.
  • Iedere maand een nieuwsbrief via een e-mailbericht aan de ouders.
  • Een oudercommissie die alle ouders van de opvang vertegenwoordigt.

Wij zijn van maandag t/m vrijdag in de schoolweken en in de schoolvakanties geopend! Dit in tegenstelling tot veel andere BSO’s, die vaak alleen op maandag, dinsdag en donderdag geopend zijn.

We hebben nog enkele plekken beschikbaar!

Rondleiding aanvragen
Direct inschrijven

‘Laat kinderen twee keer per dag een half uur bewegen’

De helft van de kinderen beweegt te weinig, concludeerde het CBS in juni 2018. Terwijl [...]

Graffiti workshop bij BSO De Thuisclub ESV

In maart & april krijgen de kinderen van BSO De Thuisclub ESV een te gekke [...]

Word jij onze nieuwe sportieve collega? – Reeds ingevuld

Bij Sport BSO De Thuisclub Bennekom zijn wij op zoek naar een enthousiaste pedagogisch medewerker [...]

[dc_social_wall id=”7926″]

.