Sport BSO Bennekom 4 tot 7 jaar

Bereken uw netto bijdrage

Onze sportieve BSO in Bennekom is gericht is op sport en spel. Alle kinderen kunnen zich op hun eigen tempo en niveau ontwikkelen en hun energie kwijt na een (lange) dag in de schoolbanken te hebben gezeten.

Wij vinden het belangrijk om een bijdrage te leveren aan een gezonde levensstijl van kinderen. Daarnaast helpen wij kinderen bij hun talentontwikkeling door ze kennis te laten maken met verschillende sporten. Daarnaast worden de sociale en emotionele ontwikkeling en de sport- en spelbeleving bevorderd.

Sport BSO Bennekom is gevestigd op Sportpark De Eikelhof, op het terrein van Voetbalvereniging Bennekom. De Sport BSO is er voor alle basisschoolkinderen in Bennekom en omgeving. Wij halen de kinderen van verschillende basisscholen op met een Stint (elektrische bolderkar voor 10 kinderen), een 9-persoonsbus met kinderzitjes en een 7-persoonsauto met kinderzitjes. Elke schooldag en in de schoolvakanties kunnen er 50 kinderen gebruik maken van onze opvang.

Sport BSO De Thuisclub geeft kinderen de kans om hun talent te ontwikkelen, op een gezonde en leuke manier!

De Sport BSO is gericht op sport in voornamelijk de buitenlucht. Meer bewegen is één van de pijlers in het beleid om gezonder te gaan leven en overgewicht tegen te gaan. Bij de Sport BSO bewegen de kinderen iedere dag! Sport- en spelactiviteiten als onderdeel van kinderopvang maakt de opvang voor de kinderen leuker en het is goed voor de gezondheid. Door een grote variatie aan zowel individuele- als teamsporten, ontwikkelen de kinderen veel verschillende vaardigheden en gebruiken zij de verschillende spiergroepen van hun lichaam. Daarnaast zal het sporten het lichaam (wat kan ik allemaal met mijn lichaam) en de geest (hoe moet je omgaan met winnen en verliezen) van een kind ontwikkelen.

Tijdens de opvang wordt er voor gezorgd dat de kinderen gezond te eten krijgen. Op deze manier draagt de Sport BSO bij aan een gezondere manier van leven voor kinderen. De Sport BSO is hierdoor niet alleen de leukste opvang voor de kinderen, maar ook de sportiefste en gezondste!

De buitenruimte van de Sport BSO bestaat uit een groot kunstgrasveld en een grote speeltuin met onder andere een glijbaan en schommels. Door de zandondergrond is de speeltuin zeer kindvriendelijk. Het vrij buiten spelen is heel waardevol in de buitenschoolse opvang, maar onze locatie maakt het mogelijk een stap verder te gaan en de buitenschoolse opvang te verrijken met een sport- en spelprogramma. Door de grootte van de buitenruimte bestaan er ontzettend veel mogelijkheden voor leuke, actieve en gevarieerde sport- en spelactiviteiten. Bij slecht weer vindt het sport- en spelprogramma plaats in de DVO hal, welke direct naast de opvanglocatie gelegen is.

Het team van pedagogisch medewerkers bestaat uit een goede mix van enthousiaste en sportieve mensen. De pedagogisch medewerkers zorgen dat de kinderen zich op hun gemak voelen door middel van persoonlijke aandacht, een luisterend oor te bieden en de tijd te nemen om de kinderen te helpen en uit te leggen wat de regeltjes in de groep zijn. De pedagogisch medewerkers creëren een rustige, veilige en gevarieerde speelplek waar de kinderen zich thuis voelen. Na afloop van de opvang vindt er altijd een goede overdracht plaats aan de ouders.

Alle pedagogisch medewerkers hebben affiniteit met sport en ervaring in het geven van sportles, waardoor zij de kinderen goed kunnen begeleiden en coachen.

Kinderen kunnen kosteloos van onze ophaalservice met de Stint (elektrische bolderkar voor 10 kinderen), een 9-persoonsbus met kinderzitjes en een 7-persoonsauto met kinderzitjes gebruik maken! De kinderen worden door een groepsleider van de Sport BSO bij hun basisschool opgehaald.

Al deze vervoersmiddelen staan volledig ter beschikking van de opvang bij de Sport BSO, waardoor ook de mogelijkheid bestaat om kinderen tijdens de opvang kosteloos naar bijvoorbeeld hun sportclub of muziekles te brengen. Ook voor activiteiten die buiten de opvanglocatie plaatsvinden en voor de uitjes tijdens de vakantie-opvang, kan er gebruik gemaakt worden van deze vervoersmiddelen.

Momenteel halen wij kinderen op die in Bennekom, Wageningen en Ede op de basisschool zitten.

Wij streven in onze opvang naar kwaliteit en maatwerk. Doordat wij verschillende opvangpakketten en scherpe tarieven hanteren kunnen de ouders de keuze maken welk opvangpakket goed aansluit op hun wensen. Kwalitatief hoogstaande opvang aanbieden met daarbij marktconforme prijzen; dat is waar wij voor staan!

Tijdens de opvang wordt een uitdagend en afwisselend sportief programma aangeboden voor alle leeftijdsgroepen en voor zowel jongens als meisjes. Er wordt een brede keuze uit verschillende sporten aangeboden door de pedagogisch medewerkers, waarbij voetbal, tennis, hockey en korfbal de hoofdsporten zijn. Dansen, atletiek en tikspelletjes komen ook regelmatig aan bod tijdens de opvang. Doordat de kinderen tijdens het sporten worden ingedeeld in twee leeftijdsgroepen (7- groep en 7+ groep) kan de moeilijkheidsgraad van de sport- en spelactiviteiten specifiek worden afgestemd op de leeftijdsgroep.

Ouders worden op verschillende manieren betrokken bij onze opvang, zodat zij weten wat er speelt en er een “wij” gevoel gecreëerd wordt tussen de kinderen, de opvang en de ouders. Dit proberen wij op de volgende manieren te bewerkstelligen:

  • Een kennismakingsgesprek voorafgaand aan de plaatsing.
  • Korte overdracht gesprekjes tussen de ouder en de pedagogisch medewerker als de kinderen opgehaald worden van de opvang.
  • Tweemaal per jaar 10-minutengesprekken met de ouders.
  • Luisteren naar de wensen en behoeften van ouders en kinderen.
  • Iedere maand een nieuwsbrief via een e-mailbericht aan de ouders.
  • Een oudercommissie die alle ouders van de opvang vertegenwoordigt.

De eerste periode op de basisschool vraagt veel energie en concentratievermogen van kinderen. Voor de allerjongste kinderen is het vervolgens te zwaar om ook nog 45 minuten tot 60 minuten te sporten op de Sport BSO. Hierdoor hebben wij voor deze groep kinderen een aangepast sport- en spelprogramma ontwikkeld van 30 minuten. Per individueel kind wordt bekeken of het na 1 of 2 jaar kan doorstromen naar de sport- en spelactiviteiten van 45 minuten tot 60 minuten met de andere kinderen die jonger zijn dan 7 jaar (de 7- groep).

Wij zijn van maandag t/m vrijdag in de schoolweken en in de schoolvakanties geopend! Dit in tegenstelling tot veel andere BSO’s, die vaak alleen op maandag, dinsdag en donderdag geopend zijn.

We hebben nog enkele plekken beschikbaar!

Rondleiding aanvragen
Direct inschrijven

Vacature Pedagogisch medewerker bij de Sport BSO

Door de uitbreiding bij de Sport BSO zijn wij op zoek naar enthousiaste pedagogisch medewerkers [...]

Uitbreiding Sport BSO Bennekom

Door de grote belangstelling voor onze sportieve BSO gaan wij uitbreiden! Vanaf 1 februari 2019 [...]

Gezonder voedingsbeleid De Thuisclub

De afgelopen tijd zijn wij op al onze opvanglocaties geleidelijk gestart met een gezonder voedingsbeleid. [...]

[dc_social_wall id=”7926″]

.